Theravāda budističko društvo

Posetite nas u našem manastiru u Čortanovcima

27. avgusta otvorili smo Oxford Buddha Viharu Srbija, budistički manastir na obroncima Fruške gore. Svako može da ga poseti, popije sok ili čaj, dobije informacije o Budinom učenju ili meditira u našoj sali za meditaciju. Takođe nam se možete pridružiti tokom jutarnje (7-8:30) ili večernje službe (19-20:30), koja se sastoji od recitovanja stihova iz Kanona i meditacije. Molimo da se za svaki slučaj najavite na 065 80 30 448.

Put do manastira je obeležen na mapi. Najbolje je da u Čortanovcima pitate za fudbalsko igrališe i odatle nas nije teško pronaći. Sa desne strane kuće-restorana koji je uz teren, skrećete sa asfaltnog na makadamski put. Ulica se zove Vinogradarska i njome posle 500 metara blage uzbrdice nailazite na drvenu klupu i znak Oxford Buddha Vihara Srbija. Skrenete desno i naći ćete nas posle 150 metara.

U manastiru žive dva monaha iz Burme (trenutno smo bez monaha, jer su se poštovani Nyanavara i Nandođeya vratili u u svoj matični manastir, a novi monasi dolaze početkom juna). Društvo im pravi Branko.

Vidimo se.

 

 

 

Sorry, comments are closed for this post.