Theravāda budistička zajednica u Srbiji

Kurs budističke etike

“Ispred svakog bića ukloni svoj štap
da ne povrediš nijedno od njih…”

Budizam je odgovor na ono što je u suštini jedan etički problem, a to je večno pitanje pred kojim se svako od nas nađe: kako da na najbolji način proživim život koji imam?

Zato ćemo na našim redovnim onlajn okupljanjima nedeljom, počev od naredne, pokušati da se kroz seriju od šest predavanja bolje upoznamo sa odgovorima koje je Buda ponudio, gradeći jednu specifičnu filozofiju morala, ali i skup praksi koje su njen vidljivi izraz. U isto vreme, posvetićemo pažnju posebnim aspektima primene budističke etike u odnosu na savremena pitanja kakva su odnos prema prirodnom okruženju i životinjama, ekonomija i radna etika, konflikt i nasilje, eutanazija, abortus i samoubistvo, budistički stav u vezi sa odnosima među polovima i slično.

Naredno, četvrto predavanje je na programu u nedelju, 18. oktobra u 16:30, a tema je budistički odnos prema konfliktu, nasilju i ratu. Ako vas tema zanima, pridružite nam se preko ovog (direkt browser) ili ovog linka (instaliraće vam posebnu Zoom aplikaciju, ako je već nemate na računaru).

Prethodna predavanja možete naći na našem Youtube kanalu.

🙏

Sorry, comments are closed for this post.